Rondreis China

Tijdens een rondreis China kom je oog in oog met het land van de draak. Het is het vierde grootste land ter wereld met zoveel moois dat je er nooit uitgekeken raakt. China heeft 50 UNESCO erfgoedsites. Alleen Italië heeft er met 51 eentje meer. Je maakt een onvergetelijke reis waarbij je van de ene verbazing in de andere valt. Welkom in het land van sprookjes, skylines, de Chinese Muur en het Terracotta leger.

Shanghai Skyline

Shanghai ken je waarschijnlijk van de skyline, een van de mooiste ter wereld. De neonlichten die weerspiegelen in de Huangpu River hebben iets magisch. Wanneer je The Bund bezoekt kun je langs de rivier lopen en de perfecte foto maken van deze indrukwekkende stad. Je kunt ook van het uitzicht op de stad genieten en de hoogte opzoeken. De Jin Mao Tower heeft een oberservatieplatform op de 88ste verdieping. Omdat het een van de rijkste steden van China is vind je er verschillende shopping malls. Shanghai heeft ook de snelste trein van de wereld. Deze heeft een snelheid van maar liefst 433 kilometer per uur, daar kan de NS nog lang niet aan tippen.

Chinese Muur

Tijdens een rondreis door China mag je een bezoek aan de Chinese Muur natuurlijk niet missen. Deze Grote Muur in het noorden van China is met 8.850 kilometer immens lang. Het is een van de zeven nieuwe wereldwonderen en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De muur loopt kronkelend door landschappen met woud en water en is in het echt nog veel mooier dan op de foto’s in je reisgids. Op veel plekken is de muur beschadigd en niet toegankelijk voor het publiek. Gelukkig zijn er nog veel mooie stukken over die je kunt bezoeken, zoals de Oude Drakenkop. Dit stuk ligt aan de zee en heeft een indrukwekkend fort. Om je trouwens even uit de droom te helpen: ja, de Chinese Muur is ongelofelijk groot. Maar nee, hij is niet vanaf de Maan te zien.

Records in Beijing

Als je dan toch aan het rondreizen door China bent hoort een bezoek aan de hoofdstad Beijing er zeker bij. Er wonen 20 miljoen mensen en is dus een gigantische stad. Er is zoveel moois te zien dat je hier tijd te kort zult komen. Een bezoek aan de Verboden Stad met het Plein van de Hemelse Vrede is zeker een must. Dit plein is het grootste ter wereld. Nog meer records om in Beijing te bezoeken: de Tempel van de Hemel is het grootste tempelcomplex van China. Tijdens de Ming-dynastie werden hier offers gebracht door de keizers en was deze plek absoluut niet toegankelijk voor het gewone volk. Nu gelukkig wel.

Je kunt vanuit Beijing ook goed de Chinese Muur bezoeken.

Terracotta leger

China is apetrots op het Terracotta leger, en dat is niet zo gek. Deze archeologische vondst stamt uit 259-210 voor Christus. Bij het graf van keizer Qin Shi Huangdi zijn maar liefst 8.000 grafgiften in de vorm van krijgers gevonden. Een bizar idee is trouwens dat slechts enkele van de grafkamers van deze keizer geopend zijn. Wie weet hoeveel schatten er nog in de grond van dit complex begraven liggen. Het Terracotta leger heeft 2.000 jaar in de grond gelegen onder een laag zand. Pas in 1974 wedren ze ontdekt en uitgegraven. Alle krijgers zijn verschillend en minimaal 1m60 groot. Je kunt ze bewonderen in Xi’an. Het is een flinke reis om er te komen, zo’n 11 uur vanaf Beijing, maar de moeite meer dan waard.

Hong Kong

Hong Kong is de modernste stad van China en heeft daardoor een bijzondere en unieke sfeer. In tegenstelling tot de rest van China kent Hong Kong wel vrijheid van meningsuiting. Als je een stad bezoekt in China, laat het dan Hong Kong zijn.

Het behoort tot de Parelrivierdelta en heeft 62 miljoen inwoners. Het zal je niet verbazen: dit is de grootste metropoolregio ter wereld. Ooit was het een Britse kolonie en dat is nog steeds te merken. In deze smeltkroes komen veel culturen samen.

Hong Kong ontdek je niet zomaar even, want het heeft talloze bezienswaardigheden. Sla vooral de grootste zittende Boeddha ter wereld niet over, die je hier in de openlucht kunt bewonderen. Wist je dat Hong Kong zelfs een Disney attractiepark heeft? Hong Kong Disneyland is geopend sinds 2005.

Natuur

Natuurliefhebbers opgelet, in China vind je alles wat de natuur te bieden heeft. Van woestijn tot subtropen. China heeft zelfs ruim 3.000 eilanden. Tijdens je rondreis door China kun je de mooiste bamboebossen ontdekken waar de reuzenpanda’s leven. Ook onvergetelijk is Zuid-China waar je de karstlandschappen kunt vinden. De door het water uitgesleten gesteenten hebben surrealistische vormen, alsof je in een Lord of the Rings scene bent gestapt.

De vele watervallen, valleien, grotten en gebieden met rode aarde maken van China echt een sprookje.