Spetter Pieter Pater!

Voor de echte waterratten onder ons is dit een must, samen met je baby naar het peuterbad. Lekker spetteren in het water, je kind kennis laten maken met water en alvast de voorbereiding op de volgende fase; zwemles. De eerste keer naar een peuterbad is echter best wel spannend. Heb je namelijk alle benodigdheden wel meegenomen? Wat moet ik doen? Waar moet ik op letten? Dat zijn misschien allemaal vragen die dan door je hoofd stromen. Geen paniek, wij gaan je helpen!

Wanneer begin je?

Een pasgeboren baby neem je natuurlijk niet mee naar het peuterbad. Je mag namelijk pas met je baby in zwembadwater, wanneer hij of zij zich voldoende op temperatuur kan houden in het zwembadwater (vaak is dit na 3 maanden). Indien je baby gezondheidsklachten heeft is het natuurlijk een ander verhaal, net zoals het niet verstandig is om te gaan zwemmen met je baby na een vaccinatie (hierdoor is de weerstand namelijk minder).

De benodigdheden

Niet geheel onbelangrijk; de voorbereiding . Wat heb je namelijk allemaal nodig voor een dagje peuterbad? Naast de voeding is er namelijk nog veel meer wat je mee moet nemen naar het zwembad voor je baby, hier volgen ze op een rij: zwemluier, muts, zwembroekje/badpakje, gewone luier, badcape, 2 hydrofiel luiers, babyolie, schone romper, speen, swimtrainer (zwemband) en een borstel.

Tips voor tijdens het zwemmen

Nadat je alles netjes hebt ingepakt, zijn er ook verschillende factoren waarop je moet letten tijdens het zwemmen. Allereerst de belangrijkste; de reactie van je baby. Hoe reageert de baby, nadat hij of zij in haar zwemband is gezet. Het kan namelijk nog wel eens best vreemd voelen voor een baby om in het water te worden “geplaatst”. Het is immers nooit zoals het badderen in de badkuip. Reageert je baby dus paniekerig, haal hem of haar dan vooral het bad uit en probeer het later of een andere keer dan nog een keer. Vervolgens is het vaak ook voor velen de vraag wat je doet met je baby in het water. Veel ouders vinden het namelijk eng om met hun kind in het zwembad te gaan. Dit is natuurlijk te begrijpen, want wat zijn de reflexen van jouw baby op het water, om het voor jezelf wat fijner te maken kun je er ook voor kiezen om de baby tegen je aan te houden in het water i.p.v. het plaatsen in de zwembad. Zo creëer je voor zowel je baby als jezelf een hele fijne omgeving en wordt het gegarandeerd een succes!

Bron: reizenxpert.nl