Met deze 4 tips boek je een goedkope hotelovernachting!

Moet je voor jouw werk een paar dagen naar de andere kant van het land? Dan heb je mogelijk geen zin om constant op en neer te rijden. Begrijpelijk, want dit kost je immers behoorlijk wat tijd. Daarom besluit je mogelijk om in een hotel te overnachten. Uiteraard wil je niet onnodig veel betalen voor zo’n overnachting. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten hier namelijk 4 tips op een rijtje om een goedkope hotelovernachting te boeken.

1. Kies voor een hotel buiten het centrum

Als je in een stad moet zijn, neig je waarschijnlijk naar een hotel in het centrum. Grote voordeel hiervan is dat alles in de buurt zit. Toch kleeft er ook een nadeel aan een hotel in het centrum: de prijs. Omdat je op een A-locatie zit, betaal je hier vaak behoorlijk veel voor een overnachting. Vind je dit zonde? Kies dan voor een hotel buiten het centrum. Hier betaal je doorgaans (aanzienlijk) minder voor een overnachting dan bij een hotel in het centrum. 

2. Maak een vergelijking voordat je boekt

Veel mensen hebben geen zin om veel tijd te steken in het vinden van een hotel. Geldt dit ook voor jou? Dan boek je mogelijk het eerste beste hotel dat tegenkomt in de buurt van de plaats waar je moet zijn. In dat geval betaal je waarschijnlijk onnodig veel voor een overnachting. Zoek je een goedkoop hotel? Maak dan altijd een vergelijking voordat je boekt. Op deze manier zie je namelijk hoeveel je per nacht betaalt bij verschillende hotels. Gebruik hier bij voorkeur een vergelijkingssite voor. Dankzij zo’n site weet je binnen een paar seconden wat het goedkoopste hotel is.  

3. Kijk of je een aanbieding kunt vinden

Wil je goedkoop overnachten in een hotel? Maak dan niet alleen een vergelijking, maar kijk ook of je een aanbieding kunt vinden. Veel bekende hotelketens bieden hun kamers geregeld voor een gereduceerd tarief aan, zoals Fletcher. Hierdoor is het niet lastig om een Fletcher aanbieding te vinden. Deze aanbiedingen vind je niet alleen online, maar ook in fysieke winkels. Bovendien is niet iedere aanbieding hetzelfde. Zo is er bijvoorbeeld een Fletcher hotel aanbieding 25 euro, maar er zijn ook aanbiedingen voor de tweede nacht gratis.

4. Boek een last minute

Om er zeker van te zijn dat je een kamer hebt, boek je mogelijk al ruim voordat je vertrekt. Dit brengt ook een nadeel met zich mee, want je betaalt dan vaak de hoofdprijs voor een hotelovernachting. Wil je dit voorkomen? Boek dan een last minute. Veel hotels doen er alles aan om alle kamers te verhuren, zodat zij geld verdienen. Als er nog kamers vrij zijn, gaat de prijs soms omlaag. Wacht je met boeken? Dan vind je ongetwijfeld een goedkope hotelovernachting.