Goedkoop vliegen met een privé jet

Heb je er wel eens over nagedacht om met een privé jet te vliegen? Het zou zomaar kunnen dat je om die reden op deze pagina bent beland. Toch zou het ook goed kunnen dat deze gedachte nog nooit in je is opgekomen. Waar vind je namelijk een privé jet die je naar je gewenste bestemming leidt? En dan hebben we het nog niet gehad over de prijs: vliegen met een privé jet is toch veel te duur?

Goedkoop vliegen met een privé jet

Veel mensen denken dat het vliegen met een privé jet vooral iets is wat je doet voor je imago, en het een vorm van luxe is. Er zijn echter een hoop andere redenen om te vliegen met een privé jet, waar je wellicht nog niet van op de hoogte bent. Je kan namelijk goedkoop vliegen met een privé jet, en het levert je ook nog eens meerdere voordelen op. In deze blog zetten we de voordelen op een rijtje. 

De voordelen van het vliegen met een privé jet

Dit is één van de belangrijkste redenen om een privévliegtuig te gebruiken voor je volgende vlucht. Je vermijdt met een privé jet drukke vliegvelden, hebt geen wachttijden en hoeft nergens in de rij te staan. Daarnaast kun je naar je bestemming vliegen zonder tussenstops en hoef je niet meer dan 2 uur van tevoren aanwezig te zijn. Wel zo efficiënt!

Flexibiliteit

Vliegtuigen kunnen een paar uur van tevoren beschikbaar zijn en op je wachten als je vertraging hebt. Het is zelfs mogelijk om vluchtplannen tijdens de vlucht te wijzigen, wanneer dat nodig is.

Kwaliteit van de service

In privé jets heb je over het algemeen hoogwaardige service. Privévliegtuigen bieden luxe meubilair, veel ruimte, persoonlijke aandacht en je kunt eten en drinken van tevoren bestellen.

Minder stress

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: stressvolle situaties in de uren voor het vliegen. Je moet op tijd bij het vliegveld aankomen, een parkeerplaats vinden, inchecken en je koffers afgeven. Maar dat kan nog wel eens minder voorspoedig gaan dan gepland, door rijen, wachttijden, verloren bagage, transfers, vertragingen of veiligheidsproblemen van commerciële vluchten. Dit zijn allemaal factoren waar je met een privé jet geen rekening hoeft te houden, zodat je ontspannen je vliegtuig instapt.

Goedkoper

Waar het in eerste instantie duur lijkt, kan juist het tegenovergestelde waar zijn. In veel gevallen kun je juist goedkoop vliegen met een privé jet, omdat het op veel manieren kostenbesparend is. Een aantal van de bovengenoemde voordelen is namelijk niet alleen prettig als reiziger: het zijn ook onderdelen die veel tijd kosten en het vliegen met een privé jet daardoor voordeliger kan zijn. Het reizen met zo’n jet bespaart je namelijk veel tijd: bij de douane, in de wachtrij, wellicht overstappen op een ander vliegtuig, wachten op je bagage noem het maar op. Deze wachtmomenten heb je niet bij het huren van een privé jet, waardoor je er juist kosten mee kunt besparen.

Bron: firstclassaviation.nl