Let hier op als je met je baby op vakantie gaat

Voor het eerst met een baby op vakantie gaan, kan best spannend zijn. Het is heel anders dan toen je enkel met zijn tweeën op vakantie ging, zonder kind. Je weet niet wat je kunt verwachten tijdens de reis. Zowel in het vliegtuig als met de auto kan het reizen met een baby spannend zijn. Ook kan het zijn dat je bang bent om allerlei spullen te vergeten en neem je allemaal dingen mee die je achteraf niet nodig bleek te hebben. In deze tekst ga ik jou daarom helpen om jou goed voor te bereiden op de eerste vakantie met je kleine kindje. Van Babyverzorging tot accommodatie: niets wordt vergeten.

Waar gaat jouw reis naartoe?

Een geschikte vakantie zoeken met een baby is misschien een stukje lastiger dan je van tevoren had verwacht. Het land van bestemming maakt misschien niet veel uit. Echter moet je er wel rekening mee houden dat het zo kan zijn dat je kind dan voor uren achter elkaar in een vliegtuig moet zitten. Voor de overnachtingen is het goed om te kijken of de camping, het hotel of het appartementencomplex kindvriendelijk is. Sommige hotels en campings staan geen kinderen toe, omdat mensen daar voor hun rust heen gaan. Andere hotels en campings regelen juist erg veel voor kinderen en zijn meer voor gezinnen bedoeld. Landen met extreme klimaten kun je wel beter vermijden. Het is niet fijn voor baby’s om in een extreem warm of extreem koud klimaat te zijn, als zij dit niet gewend zijn. 

Ga voorbereid je reis beginnen

Babyspeelgoed, babykleding, zonnebrandcrème en vaccinaties: belangrijke dingen die niet vergeten mogen worden. Babyspeelgoed is natuurlijk erg belangrijk om mee te nemen, zodat je kind zich kan vermaken. Zeker voor tijdens de reis is dit erg handig. Door je kind voldoende te vermaken tijdens de reis, zal het minder snel gebeuren dat je kind de reis als vervelend gaat ervaren. Om de reis zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen kun je dus wat speelgoed bij de hand houden. Daarnaast is de huid van een baby erg gevoelig. Baby’s mogen niet in de zon en moeten goed ingesmeerd worden met zonnebrandcrème. Er zijn speciale crèmes te krijgen die voor baby’s en kinderen zijn en een hoge factor bevatten. Dit is het beste voor je kind. 

Bekijk wat er in de omgeving van je accommodatie is

Het is fijn om voor het vertrek even te kijken wat er allemaal dicht in de omgeving zit van jouw accommodatie. Zit er een supermarkt waar je nieuwe luiers kunt halen, is er een zwembad of strand waar je kind kan afkoelen en zijn er restaurantjes in de buurt, zodat je niet elke avond een verre afstand hoeft af te leggen voor eten? Bovendien is het fijn om even te kijken of er een ziekenhuis of huisarts in de buurt van jouw accommodatie zit. Je hoopt natuurlijk dat het niet nodig zal zijn, maar je weet maar nooit. Stel dat je kindje ziek wordt, dan is het natuurlijk geen fijn idee dat er geen arts in de buurt zit waar jij eventueel langs kunt gaan. Ook een apotheek rondom de accommodatie is al fijn.