Zo vraag je een kredietkaart aan voor toeristische uitjes

Een gratis kredietkaart aanvragen heeft meerdere voordelen. Je kunt dingen achteraf betalen, omdat het geld pas later van je lopende rekening wordt gehaald; je hebt garantie op de producten die je koopt; veel webwinkels vereisen een creditcard voor de betaling; je kunt eenvoudig betalen als je geen contant geld op zak hebt en je beschikt over een reserve in noodgevallen, zoals diefstal. Bovendien kun je een creditcard gebruiken voor het betalen van toeristische uitjes. In het buitenland accepteer niet iedereen een bankpas of de euro. Met een creditcard kun je vaak op meer plekken betalen en ben je ook nog eens verzekerd. 

Hoe vraag je een creditcard aan?

Een creditcard is op meerdere manieren aan te vragen. Je kunt hiervoor terecht bij de bank waar jij ook jouw hypotheek of rekening bij hebt, maar er zijn ook particuliere webwinkels waar het mogelijk is om een creditcard aan te vragen. Het is daarom slim om van tevoren te kijken wat jij fijn vindt en wat de specificaties zijn per instantie. Misschien vind jij de voorwaarden van jouw bank helemaal niet fijn. Dan kun je dus altijd kijken bij een particuliere winkel. Misschien zijn de voorwaarden daar redelijker en vind je het fijner om daar een creditcard aan te schaffen of af te nemen. Het kan ook zo zijn dat er creditcards worden aangeboden die erg goed blijken te zijn voor als jij veel toeristische uitjes maakt en daarom een creditcard nodig hebt.

Wat als ik niet in aanmerking kom voor een creditcard?

Sommige mensen komen niet in aanmerking voor een creditcard. Ook als jij jouw creditcard enkel wilt gebruiken voor op reis om de toeristische uitjes te betalen en daardoor een laag bestedingslimiet wilt, kan het zo zijn dat jouw bank dit niet toelaat. Dit kan komen door openstaande achterstanden met betalen, een lening of facturen die meerdere keren niet zijn betaald. In dat geval kun je op andere webwinkels kijken. Zij bieden creditcards aan en hebben hier vaak minder eisen voor. Misschien is het voor jou dan toch nog mogelijk om een creditcard mee te nemen op reis.