Heb ik een motorjas nodig?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om motor te gaan rijden. Dan kom je al snel voor de vraag te staan welke motorkleding je allemaal nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een motorjas nodig of is dit allemaal maar onzin. 

Het is goed om te kijken naar de opties en naar wat er daadwerkelijk verplicht is. Zo voorkom je dat je een boete krijgt, maar het is ook belangrijk om zelf veilig te blijven. Hier moet ook rekening mee gehouden worden. 

Bescherm jezelf goed met een motorjas

Als eerste is het goed om te weten dat je een motorjas zal dragen omdat het je beschermt. Als je bijvoorbeeld alleen een T-shirt zal dragen op de motor, zal dit erg onveilig zijn. Wanneer je een ongeluk krijgt, zal je huid niet beschermd zijn, waardoor het een erg onveilige manier van rijden is. 

In de meeste gevallen dragen mensen daarom bijvoorbeeld een motorbroek of juist een motorjas. Het is daarom goed om te overwegen of jezelf een jas wilt aantrekken of niet. Zo weet je zeker dat het ongeluk net wat minder heftig kan zijn wanneer je van de motor afvalt. 

Is een motorjas verplicht?

Het is goed om te weten dat een motorjas niet verplicht is. Een helm dragen is wel verplicht. Het is daarom goed om te overwegen of je op een motor een goede jas gaat dragen. Omdat het niet verplicht is, doen een hele hoop mensen het niet. 

Meestal dragen mensen niet eens een motorbroek. Toch is het goed om hierover na te denken als je echt motor wilt gaan rijden. Dit kan er namelijk voor zorgen dat een ongeluk ineens veel erger kan aflopen dan nodig was geweest. Denk daarom goed na bij de gevolgen die er zijn als het mis gaat. 

Een andere jas dragen

De meeste motorrijders gaan ook niet zonder jas op de motor zitten. Ze trekken dan een normale jas aan, omdat het anders te koud is. Toch is een normale jas niet voldoende om te dragen. Deze jassen voor de motor zijn namelijk ook gemaakt om de kou buiten te houden. 

Als je een normale jas gaat dragen, is de kans vrij groot dat je het alsnog wat kouder hebt en minder veilig bent. Het is daarom altijd goed om wel een motorjas te dragen. Misschien vind je het zelf helemaal niets, maar het is toch goed om te doen. 

Een motorjas kopen

Een motorjas kopen is soms best lastig. Er zijn namelijk zoveel verschillende mogelijkheden. Als eerste is het goed om te kijken welke maat jas jij hebt. Dan vallen er namelijk al een hele hoop verschillende jassen af. Daarna kun je gaan kijken naar wat voor een soort jas je wilt. 

Je hebt een motorjas met en zonder veel zakken en je hebt ze in allerlei kleuren. Het is goed om te kijken wat jezelf fijn vindt en wat je lekker vindt zitten. Dit is namelijk ook erg belangrijk als je aan het motor rijden bent. Daarnaast wil je wel dat het er goed uitziet.